MIS NÜÜD JUHTUS...

 Mida aeg edasi, seda kehvemaks jäävad meie taimed. Seis on nukker. Lehed kipuvad kuivama ja muutuma krõbedaks. Lõikame kurvad lehed jooksvalt ära ja on näha, et uued hakkavad ennast ajama. Uurisime juba luubiga, et ega pole lehetäisid, kuid ei paistnud. 

Lapsed vaatlevad ja uurivad ning küsivad, kuna maasikaid saab. Vot, ei tea.

Lapsed said endale koduse töö, kus pidid välja mõtlema vahva loo maasikast. Lugesime, jutustasime ja loodame, et ka meie maasikad hakkavad mühinal kasvama.


Maasikas oli loomaaias. Gorilla põgenes puurist. Maasikas meelitas gorlilla banaaniga puuri tagasi. Ja kõik plaksutasid maasikale. (Poiss 5.a)


Oli juba hiline suvi ja maasikas Mari oli väga õnnetu. Teised maasikad olid juba punaseks värvunud, kuid tema oli ikka veel valge ja toores. Kord nägi ta unes, et ronis puu otsa, et olla päikesele lähemal, kes annab talle tema punase värvi ja tuul paitaks tema punaseid põski. Hommikul ärgates otsustaski ronida puu otsa, et päike saaks teda soojendada, et saada kiiremini punaseks ja olla õnnelik. Päike tegi oma tööd hästi. Marist sai ilus suur punane ja väga magus maasikas. Siis tuli aga mööda redelit üles isa Maasikas, kes tõi Mari puu otsast alla. (Poiss 5.a)


Maasikas läks võõrasse metsa. Ta tahtis puu otsast tammetõru, aga ta ei saanud enam alla ja hõikas: ,,Appi, appi!'' Sõber mustikas tuli talle redeliga appi. Redselist oli raske alla ronida. Maasikas saigi puu otsast alla ja oli rõõmus ning elas õnnelikult oma elu lõpuni. (Tüdruk 5.a)


Ükskord elas eit ja taat. Nad kasvatasid ühe maasikataime. Üks maasikatest ärkas ellu. Ta läks ümber maailma reisima. Vaatas kõik majad läbi. Lõpuks jõudis maasikapereni. Ja siis ta jäi sinna maasikapere juurde elama, sest seal oli mõnus ja hubane olla. Maasikas läks maasikakooli, kus õppisid kõik maasikad. Jas siis ta sai koolis uue sõbra Tommi. Peale koolipäeva läks ta koju televiisorit vaatama. Maasikad pidid minema vanaema ja vanaisa juurde, et teha maasika mahla teistest maasikatest, kes ei elanud. Siis nad läksid tagasi koju. Maasikas hakkas raadiot kuulama, kust ta kuulis, et teised inimesed kasvatavad maasikaid. Ongi kõik. Lõpp! (Poiss 6.a)


Elas kord üks aedmaasikas Mari. Ta elas ühes imeilusas aedmaasikate aias, koos oma kõigi sugulastega. Mari oli väga uudishimulik ja esitas alati palju küsimusi. Kõik sugulased olid sellest juba väsinud. Üks vana aedmaasikas soovitas Maril kuule lennata, et kõigile oma küsimustele vastused leida sealt. Mari lendaski kuule, küsimustele ta küll sealt vastust ei saanud, aga temast sai nüüd hoopis kuumaasikas Mari. (Tüdruk 5.a)


Maasikas läks matkale ja temaga tahtsid teised maasikad ka kaasa tulla. Kahjuks oli maasikas piknukuasjad koju unustanud ja ta läks nendele järgi. Leidis oma piknikukorvi, seal oli komme, seenekesi, vahukomme, liha, kõrrejoogid. Matkal kõik maasikad mängisid, grillisid liha ja vahukomme. Üks maasikas eksis metsa ära. Teised otsisid teda, väljas oli juba pime. Maasikatele tuli appi otsima ämblikmees, kes leidiski maasika üles. Peale seda nad ei julgenud enam matkale minna, sest kartsid ära eksida. Eksinud maasikas musitas ämblikmeest, kuna oli nii õnnelik, et ta päästeti. (Poiss 5.a)





Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

MAASIKAD JÕUDSID MEIENI

MAASIKAPOKUDE PINTSLID